Bilverkstad
Solna

Boka service på telefon

Mekonomen Solna

08-551 191 91

 

PRIS-GARANTI

Vi på Mekonomen vill ge dig som kund bästa möjliga pris på service och reparationer – oavsett vilken bil du har. Därför erbjuder vi en prisgaranti som innebär att vi ger dig dubbla mellanskillnaden i prissänkning om du hittar ett billigare service– eller reparationsalternativ – till ordinarie – pris hos en märkesbunden verkstad.Läs mer på Mekonomen.se »

Bilreparations arbeten
- Kamremsbyten
- Läser felkoder, reparerar felet, raderar felkoder
- Släcker serviceindikeringar i samband med service
- Bromsar
- Avgassystem
- Felaktiga avgasvärden
- Kopplingar
- Topplocksrenoveringar
- Generatorer
- Startmotorer
- Ac-service

Vi har Snabbservice på
- Oljebyten
- Bromsar
- Avgassystem
- Däckbyte och däckförvaring
- Byte av lampor

Passa på nu! 1395:- för vår Bas-service

Bas-service Gäller för bilar 5år och äldre ORD PRIS 1895:-

Ac-service med 1 års garanti

Vi reparerar och underhåller allt inom bilklimat, dvs aircondition, ac service, värme och kyla. Vi säljer AC-delar till bra pris!, kom förbi så får du ett kostnadsförslag, och kanske räcker det med en AC service för att få igång kylan. Lämnar bilen på morgonen, så blir vi klara under dage.

Vi fyller givetvis på AC i bilen, men att man får fylla på systemet ibland är tecken på just ett läckage och detta inte bra för miljön, Lämna bilen till oss, vi provtrycker och felsöker för bara 500:- . Sen avgör du om du vill att vi ska laga ev fel nartuligtvis får du ett kostnadsförslag innan vi påbörjar en reparation.

Detta ingår i vår AC–service
- Kontroll av täthet och eventuella läckage i systemet
- Tömning av gas
- Påfyllning av olja och käldmedie
- Kontroll av hög- och lågtryckssidans värden
- Kontroll av kompressorns funktion
- Kontroll av kondensorfläkten
- Bedömning av drivremmarnas skick

AC-Service från 899:- Gäller gammal som ny bil

Service och reparationer utförs på samtliga bilmärken!

Nya däck och däckhotell

Vi saluför samtliga däcktillverkare på marknaden till bra priser och vi har även däckförvaring. Kom förbi för en däckstatuskontroll om du är osäker på dina däcks skick.

Däckhotell från 690.- per 4 däck
Trött på att bära smutsiga och tunga däck? Prova vårt däckhotell - så mycket mer än bara däckförvaring. Vi kontrollerar däckens mönsterdjupet, för ett tillägg på 100kr rengör vi fälgarna och ser till att vägsalter och andra föroreningar avlägsnas.

Däcken förvaras torrt och mörkt , allt för att de ska hålla så länge som möjligt. Däckskiftet utförs av våra professionella medarbetare som ser till att däcken sitter som de ska.

Däckskifte pris 250:- per bil
Varför slita med allting själv? – Vi ser till att bultarna blir dragna på rätt sätt. och vi kontrollerar att däcken får rätt lufttryck. Vi försäkrar oss om att dina däck har rätt hastighetsklass och dimension samt berättar för dig om däckens mönsterdjup. Dessutom påminner vi dig om att bultarna behöver efterdras – allt för att du ska köra säkert!

Våra Däck
Vi erbjuder ett oöverträffat urval av däck av alla storlekar och varumärken för din bil. Hos oss hittar du alltid passande däck till lägsta pris.

Ett litet urval av våra däck
BF Goodrich, Bridgestone, Continental, Cooper, Goodyear, Dunlop, Euro–Grip, Falken, Firestone, Fulda, Gislaved, Hankook, Michelin, Nokian, Nankang, Nexen, Pirelli, Toyo, Uniroyal, Vredestein, Yokohama. Vi har även lågprismärken.

Mönsterdjup: Hur slitna får däck vara!
Enligt svensk lagstiftning ska sommardäck ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm och vinterdäck skall minst ha 3,0 mm. Eftersom det är den enda delen som greppar vägen, är däckens mönsterdjup en mycket viktig del för din säkerhet. Det är också en värdemätare för däckens hälsotillstånd.

Om du kör med alltför lågt mönsterdjup ökar det risken för däckskador, vattenplaning samt försämrad prestanda. Ett lågt mönsterdjup kan, framförallt vintertid, kraftigt minska greppet och kontrollen.